In het begin van de vorige eeuw werd de naam 'ODNAR' voor het eerst in gebruik genomen. Een duidelijke verwijzing naar de stad Oudenaarde waar de brouwerij Liefmans al sinds jaar en dag gevestigd is op de oostelijke oever van de Schelde.

Odnar werd gebrouwen tot 2003 en kan beschouwd worden als de 'export' van de bruine bieren. Wat ‘export’ was tegenover ‘pils’, was ‘Odnar’ tegenover ‘Liefmans Speciaal Oudenaards’. Een bier in een 33cl fles en iets lichter in alcohol.

 

 

In de jaren dertig was het bier echter zo populair dat de naam van de brouwerij Liefmans zelfs kortstondig veranderde naar brouwerij Odnar. Intussen kennen we de brouwerij terug als Liefmans en zijn de vaste waarden Liefmans Oud Bruin, Liefmans Goudenband, Liefmans Kriek Brut en Liefmans Fruitesse.

 

 

Gelegen op de site van brouwerij Liefmans is een prachtige feestzaal. Vroeger kon je hier de gezellige sfeer van een bruin café met breugelmaaltijden komen opsnuiven en van 2009 tot 2018 werd de zaal uitgebaat door Coeur d'Artichaut als trouw- en feestzaal. Na een kleine tussenpauze van drie jaar werd vanaf juni 2021 opnieuw leven in de brouwerij gebracht. 

ODNAR is een gezellige plek in een authentieke setting. De perfecte mix tussen een warme bruine kroeg en een hippe, jonge ontmoetingsplaats. In Odnar staat authenticiteit, eerlijke producten en samenzijn centraal. Deel een bord, deel een glas en deel de ervaring!