BALKAN PARADISE ORCHESTRA

Balkan Paradise Orchestra begon omstreeks 2015 in Barcelona, ze bewijzen keer op keer een unieke en baanbrekende groep te zijn. Deze blazers- en percussiegroep blaast een frisse wind door het muzieklandschap van hun land en ver daarbuiten.

Hoewel hun muziek begint met de klanken van de Balkan, combineren hun composities diverse ritmes en tradities van over de hele wereld, wat resulteert in een eclectische en feestelijke sound. BPO heeft een verrassend vermogen om empathie bij het publiek op te wekken, en brengt overal ter wereld vreugde en de onweerstaanbare drang om te dansen.

In 2024 brengt de fanfare uit Barcelona hun nieuwe album Nèctar uit, dat ons meeneemt naar de wereld van bijen. Teamwork, persoonlijke en collectieve inzet, het verlangen om intens te leven, met volledige bewustzijn en zonder complexen; vliegen, reizen, elk moment en elke hoek van de wereld ten volle beleven en genieten. En bovenal staat Nèctar voor de bijenkorf, de familie, het dagelijkse werk en de voortdurende strijd voor het BPO-project.

 

Settime: 21u30 - 23u00